Windrift - Petersfield | homify
dwell design
edit edit in admin Demander des commentaires Nouveau Projet
Edit project Ajouter des photos
dwell design
dwell design
Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com
Envoyé!
L'expert vous répondra au plus vite possible!

Windrift – Petersfield

Overview

The project comprises: a ground floor single-storey sunroom; two-storey rear extension and loft conversion to a detached house in Petersfield, Hampshire. The design makes best use of the structure whilst making minimal physical changes. The open-plan ground floor extension comprises a new kitchen, dining/living space providing garden views and increased light into the property. Ground floor internal reconfigurations provide: utility room, WC and cloak area. The ground floor sunroom maximise connections between the house and the garden and provide a light and airy relaxation space. The first floor extension provides a generous master-bedroom, en-suite and larger family bathroom. The roof space has been converted to provide two additional bedrooms and a shower room. Additional insulation in the roofspace has allowed the roof to become a warm-room suitable for the conversion to bedroom spaces. Highly insulated walls on the new-build areas has improved the sustainability credentials of the house. The changes allow Windrift to become a comfortable and increased energy efficient house to live in.

The house comprises timber frame, brick construction and a tiled roof and all extensions apply a sympathetic material palette in keeping with the existing house. Oak-framed trapezoidal windows and extensive glazing in the sunroom maximise light, amenity value and views. Windrift has been transformed into a fully-functional working home, bursting with traditional values, but also suitable for modern family life.

Client Testimonial

dwell design began working for us on the extension and refurbishment of our new home after the plan drawing company we had initially been recommended totally let us down. By comparison Anthony and the team were thorough, interested, passionate and knowledgeable with much appreciated attention to detail. I felt that Anthony took the time to understand what it was that we were looking for in our home and tailored the plans to suit what we really needed, coming up with a design that worked for us. The final result is all we had hoped for and more and would not have happened without all the hard work from the dwell team. They have all been a pleasure to work with.

  • Sunroom Extension dwell design Maisons rurales

    Sunroom Extension

  • Sunroom Extension dwell design Salon rural

    Sunroom Extension

  • Open-plan dining area dwell design Cuisine rurale

    Open-plan dining area

    Livre d’idées de l’éditeur avec cette photo
    Livres d’idées: 1
    ["EN"] [Published] 9 vital elements to include in your farmhouse kitchen
  • Open-plan Living Space dwell design Cuisine rurale

    Open-plan Living Space

  • Kitchen & Breakfast Bar dwell design Cuisine rurale

    Kitchen & Breakfast Bar

  • Hallway dwell design Couloir, entrée, escaliers ruraux

    Hallway

  • Hallway dwell design Couloir, entrée, escaliers ruraux

    Hallway

  • Hallway dwell design Couloir, entrée, escaliers ruraux

    Hallway

  • Family Room dwell design Salon rural

    Family Room

  • Stairs & Landing dwell design Couloir, entrée, escaliers ruraux

    Stairs & Landing

  • Bathroom dwell design Salle de bain rurale

    Bathroom

  • Bathroom dwell design Salle de bain rurale

    Bathroom

  • Stairs & Landing dwell design Couloir, entrée, escaliers ruraux

    Stairs & Landing

  • Stairs to Second Floor dwell design Couloir, entrée, escaliers ruraux

    Stairs to Second Floor

  • Rear Elevation dwell design Maisons rurales

    Rear Elevation

Admin-Area