Rear Extension to Victorian House, Haslemere | homify
ArchitectureLIVE
edit edit in admin Demander des commentaires Nouveau Projet
Edit project Ajouter des photos
ArchitectureLIVE
ArchitectureLIVE
Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com
Envoyé!
L'expert vous répondra au plus vite possible!

Rear Extension to Victorian House, Haslemere

This existing detached Victorian property sits on a long, narrow south-facing plot. The front of the property forms part of a cohesive Victorian street scene, yet the rear garden views were dominated by a patchwork of single storey extensions and styles.

Our brief was to increase the available living accommodation whilst maintaining privacy and views to the garden, which we achieved by designing a new single storey rear extension which provides a new open-plan kitchen, dining and living space.

The required privacy is provided by a layered design approach. Full height glazing is screened by a second skin of louvres, which work as a filter to eliminate overlooking and excessive solar gain whilst allowing unimpeded views out. The louvres are made of untreated cedar slats spaced at various distances which extend across the entire facade. The new outlook for the existing first floor bedrooms is the extension’s green roof.

Lieu
Haslemere
  • Single Storey Rear Extension to Victorian Property ArchitectureLIVE Maison individuelle Noir

    Single Storey Rear Extension to Victorian Property

    Vertical timber cladding provides shade for the south facing elevation as well as privacy.

  • Existing Detached Victorian House ArchitectureLIVE

    Existing Detached Victorian House

    Our clients approached us with a brief to extend the property, which sits on a long, narrow south-facing plot, to provide further living accommodation whilst maintaining privacy and views to the garden.

  • 3D Model of Single Storey Wrap Around Rear Extension ArchitectureLIVE

    3D Model of Single Storey Wrap Around Rear Extension

  • Single Storey Extension Floor Plans ArchitectureLIVE

    Single Storey Extension Floor Plans

    Our design for this single storey rear extension forms part of a new open-plan kitchen, dining and living space.

  • Looking into a Single Storey Rear Extension ArchitectureLIVE Maison individuelle Noir

    Looking into a Single Storey Rear Extension

    Full height glazing bathes the open plan living space with natural daylight, whilst the vertical timber cladding provides shade for the south facing elevation and privacy from neighbours.

  • Rear Extension for a Victorian House ArchitectureLIVE Maison individuelle Noir

    Rear Extension for a Victorian House

    Vertical timber cladding provides shade for the south facing elevation as well as privacy.

  • Open Plan Living for a Victorian Property ArchitectureLIVE Cuisine intégrée Gris

    Open Plan Living for a Victorian Property

  • Rear Extension to Victorian House, Haslemere ArchitectureLIVE Maison individuelle

    Rear Extension to Victorian House, Haslemere

Admin-Area