Shadow Shed | homify
Neil Dusheiko Architects
edit edit in admin Demander des commentaires Nouveau Projet
Edit project Ajouter des photos
Neil Dusheiko Architects
Neil Dusheiko Architects
Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com
Envoyé!
L'expert vous répondra au plus vite possible!

Shadow Shed

Working closely with the Conservation team at Camden Council we secured planning permission for a small outdoor building within the rear garden of an existing Victorian house. The back gardens are characterised by lush and verdant vegetation. We designed the studio space to be as unobtrusive as possible within this heavily planted area.

This small garden building provides space for the client, a psychiatrist to use as a meeting and consultation space during the day and a space for practicing yoga at night. The space is conceived as an inhabited wall – an extension to the existing boundary condition. The façade is made of heavily textured blacked Cedar using a traditional Japanese technique called Shou Sugi Ban. The pavilion is sunken into the earth to reduce its scale within the garden with carefully managed excavations around existing tree roots. The garden facing elevation is raised above the ground forming an abstract pattern of dark timber and reflective glass creating glimpses into the structure. The material palette is kept to three basic elements: a poured resin floor and recycled plywood skin internally with the charred blackened timber externally. Plywood used externally to create shuttering is re-used to create joinery inside, Lighting is provided by a collection of pinhole points on the ceiling forming a constellation pattern and recessed warm LED lighting.

Lieu
London

Admin-Area