Mały budżet- wielkie zmiany!

Solliciter un devis

Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com

Mały budżet- wielkie zmiany!

Alicja Olko Alicja Olko
 de style  par homify, Minimaliste
Loading admin actions …

Niewielki szeregowiec, który Wam dzisiaj zaprezentujemy, borykał się z problemem ograniczonego metrażu. Wewnątrz była ciasny i niewygodny, niemal uniemożliwiając zamieszkiwanie w nim. Z zewnątrz z kolei prezentował się nieatrakcyjnie i staro, nie zachęcając do tego, aby wejść do środka. Jego właściciele chcieli jednak poszerzyć swoją przestrzeń mieszkaniową i odświeżyć wygląd domu, ponosząc jak najmniejsze koszty. Zobaczcie, jak udała się ta niskobudżetowa przemiana!

Przed: widok z zewnątrz

 de style  par homify, Minimaliste

Tak prezentowała się zewnętrzna fasada od strony ulicy przed remontem. Nudna i sztampowa kolorystyka sprawiała, że dom ten jawił się smętnie i staromodnie. Równie niekorzystnie na ogólny obraz wpływały brązowe rolety oraz okropna przesłona balkonu. Ciężko wyobrazić sobie, że ten budynek mógłby wyglądać inaczej. A jednak- przemiana Was zaskoczy!

Po: nowy budynek

 de style  par homify, Minimaliste

Niezwykłe, jaką ogromną metamorfozę przeszedł ten budynek! Jego metraż został znacznie powiększony poprzez stylową nadbudowę. W miejsce okropnego balkonu powstało dodatkowe piętro z przestrzenią mieszkalną. Dom poszerzono także o poddasze. Drewniana elewację pokryto farbą o przyjemnym, jasnoniebieskim kolorze, co zdecydowanie odróżnia ten szeregowiec od jego smętnych sąsiadów. Wstawiono także nowe okna o białych framugach, co nadaje fasadzie budynku świeższego i bardziej nowoczesnego charakteru.

Przed: staromodne wnętrze

 de style  par homify, Minimaliste

Ciemna wykładzina, niemodna tapeta w kwiatuszki i okropna lampa- także wnętrze domu swoje najlepsze lata miało już za sobą. Pomieszczenie znajdujące się na poddaszu jawiło się niezwykle ciasno i przytłaczająco, nie nadając się do wygodnego zamieszkania. Pomieszczenie to oferowało ograniczone miejsce na elementy wyposażenia, a niewielkie okno wpuszczało niewiele naturalnego światła.

Po: odświeżona przestrzeń

 de style  par homify, Minimaliste

Największą zmianę w tym wnętrzu dostrzec możemy dzięki powiększonym oknom, które czynią je o wiele większym, przestronniejszym i jaśniejszym. Białe ściany doskonale komponują się z parkietem z jasnego drewna. Zdecydowano się zachować drewniany strop, ale uczyniono go jaśniejszym, aby nie przytłaczał wnętrza.

Po: kuchnia

 de style  par homify, Minimaliste

Zdjęcie kuchni ukazuje nam ponownie, jak jasno i przestronnie prezentuje się wnętrze domu po remoncie. Duże okna wpuszczają do środka mnóstwo naturalnego światła, zapewniając także fantastyczne widoki na okolicę. Dzięki nim wnętrze to zdaje się oddychać. Biel i drewno doskonale się ze sobą komponują i świetnie sprawdzają na tak małych powierzchniach.

Zobaczcie efekty innej wyjątkowe metamorfozy- Druga szansa dla mieszkania w Gdyni!

Maison de Village : Maisons de style  par Lautrefabrique , Moderne

Besoin d’aide pour votre projet de maison ?
Contactez-nous !

Trouvez l’inspiration pour votre maison !