Before & after: this forlorn Surrey home gets a sparkling makeover

Solliciter un devis

Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com

Before & after: this forlorn Surrey home gets a sparkling makeover

Johannes van Graan Johannes van Graan
Maisons de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Moderne
Loading admin actions …

Here on homify we're always excited when old and outdated spaces get a second chance in life via an eye-catching makeover, which is exactly the reason why our ‘before and after’ pieces enjoy such popularity.

For today’s piece, we take a look at a family home in Farnham that underwent (and truly deserved) a renovation to make it a much more stylish (and much bigger) home perfect for 21st-century life. 

Farnham-based pros Adapt Architecture took the wheel for this project – let’s check out how they fared.

Before: Dull and neglected

 de style {:asian=>"asiatique", :classic=>"classique", :colonial=>"colonial", :country=>"de stile Rural", :eclectic=>"éclectique", :industrial=>"industriel", :mediterranean=>"méditerranéen", :minimalist=>"minimaliste", :modern=>"moderne", :rustic=>"rustique", :scandinavian=>"scandinave", :tropical=>"tropical"} par ADAPT ARCHITECTURE,
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

We don’t blame you for being a bit creeped out by this front façade – it looks dark and dingy, severely neglected and definitely underloved.

Fortunately, this is the ‘before’ stage of the project…

After: Welcome, welcome!

Salle de bains de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Asiatique Aluminium/Zinc
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

Now we’re talking! Gone is the creepy front space and here we get to enjoy a façade that says “welcome” with a big stylish grin. 

So many eye-catching elements to point out here: the rusty-red roof shingles; the skylights; the cute little timber porch overhang; the brick-clad driveway in a bold dark colour etc. 

From landscape designers to expert tilers, we have them all here on homify, and many more. Check out our professionals page.

After: The rear side

Salle de bains de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Asiatique Aluminium/Zinc
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

Of course this makeover also extended to the rear of the house – and here this property enjoys such a royal look that it’s almost as if we’ve crossed over into another project. 

Apart from oceans of space for that terrace and garden, the house here also gets our attention via its façade materials, especially those honey-hued timber panels that contrast so effectively with the white walls and dark window frames.

After: The terrace

Maisons de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Moderne Bois Effet bois
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

How fantastic is this timber-clad terrace? Expertly crafted, it turns out to be quite the exceptional outdoor space for relaxing and socialising. And even though a few furniture pieces would enhance its functionality factor, we quite like the open look it currently has – those wooden steps are a work of art!

Let’s see some more images of this house’s new look.

Salle de bains de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Asiatique Aluminium/Zinc
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

Salle de bains de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Asiatique Aluminium/Zinc
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

Salle de bains de style  par ADAPT ARCHITECTURE, Asiatique Aluminium/Zinc
ADAPT ARCHITECTURE

Farnham Project

ADAPT ARCHITECTURE

For another magical makeover, see how This frumpy flat gets an insanely plush revamp.

Maison de Village : Maisons de style  par Lautrefabrique , Moderne

Besoin d’aide pour votre projet de maison ?
Contactez-nous !

Trouvez l’inspiration pour votre maison !