This shabby wooden hut gets a heartwarming makeover

Solliciter un devis

Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com

This shabby wooden hut gets a heartwarming makeover

Justwords Justwords
Jardin original par 高原正伸建築設計事務所 一級建築士事務所 Éclectique
Loading admin actions …

As far as most of us are concerned, a dilapidated building is a place to store seldom-used items, and not somewhere to spend much time. The expert architects from Plateau Masanobu came across such a place – an old construction, falling slowly to pieces. With meticulous planning and creative design, they were able to give it the most amazing makeover. Deft architecture has transformed it into a splendid structure, with an expenditure of just 3,000 Japanese Yen! Hard to believe, is not it? So without further ado, let's begin our tour and see what they did…

​Before: a run-down, dilapidated building

The building was around 30 years old and nothing more than a debris-filled warehouse with a rusty, mottled exterior. People avoided coming anywhere near this eerie, abandoned spot. The designers had a different opinion though. The building by itself was full of possibilities for renovation. The idea was to convert it into a teahouse by preserving its vintage look and feel.

​After: old-age, vintage inlets

The designers decided to create a rustic entrance, with a wooden door that can retain the light coming through the windows. This, along with daylight reflecting from the natural colours of the wall, gives a surreal, magical feeling to the entire ambience. They've also preserved the original rustic tone of the building, which leaves you with an aura of nostalgia.

​After: warm interiors with rustic charm

The designers have added a quaint wooden table, with complementing benches on either side, to create a warm dining space. Stepping into the building, you instantly feel free from the hustle and bustle of daily life. 

​After: inviting earthy tones

The straw wall is designed to preserve the original spirit of the building. It again renders a country feel to the interior that is thoroughly enchanting. Criss-crossed bamboo covers the internal window, allowing air and light to permeate beautifully. In modern Japan, finding traditionally-constructed architecture like this is a rare treat. 

​After: a specially designed entrance

The entrance greets you with uniquely carved stone tile flooring. These tiles have gaps in between and replace the conventional concrete floor. The attractive design comes with a huge advantage. These gaps allow rainwater to flow away without any blockage. Nature always knows best! A stone tied with a rope, placed near the entrance, tells visitors that once they step inside, an interesting story awaits.

Inspired by this creative transformation? Check out another: This shabby bungalow gets a brilliant modern makeover

Maison de Village Maisons modernes par Lautrefabrique Moderne

Besoin d’aide pour votre projet de maison ?
Contactez-nous !

Trouvez l’inspiration pour votre maison !