Przed i po: od basenu do domowego biura

Solliciter un devis

Le numéro est incorrect. Merci de vérifier le code du pays, préfixe et numéro de téléphone.
En cliquant sur 'Envoyer', je confirme que j'ai lu le Politique de confidentialité et j'accepte que mes informations précédentes soient traitées pour répondre à ma demande.
Note : Vous pouvez révoquer votre consentement en envoyant un e-mail à privacy@homify.com

Przed i po: od basenu do domowego biura

Alicja Olko Alicja Olko
Loading admin actions …

Co zrobić z nieużywanym i zaniedbanym basenem? Wykopać? Zakopać? Nie, kosztuje to zbyt dużo wysiłku. W South Hampton właściciele pewnego pustego zbiornika wodnego, którzy z zawodu są projektantami wnętrz, zdecydowali się zamienić je w profesjonalne domowe biuro. Podstawa była już na miejscu, a także struktura budynku została z góry przesądzona. To naprawdę niesamowite, co profesjonaliści z dziedziny architektury i aranżacji wnętrz potrafią zrobić z praktycznie każdą powierzchnią!

Obejrzyjcie z nami tę ekscytującą transformację- z pewnością poruszy ona Waszą wyobraźnię!

Basen

 de style  par homify,
homify

home studio conversion

homify

Na tym zdjęciu zobaczyć można basen w trakcie przebudowy. Jego dno zostało pokryte folią, na której ułożono warstwę zaprawy murarskiej ze stalowymi wspornikami, co zapobiegnie potencjalnym pęknięciom betonu. Na krawędziach zbiornika umocowano strukturę dachu- zdecydowano się na kształt dwuspadowy, co tworzy przytulną i domową atmosferę. Krokiew wykonana została z litego drewna, a przestrzenie pomiędzy poszczególnymi belami wypełniono arkuszami poliwęglanu.

Wejście

Maisons de style  par homify,
homify

home studio conversion

homify

Po przebudowie budynek prezentuje się niezwykle korzystnie. Wejście znajduje się pod zbiegającymi się płatami dachu, a od razu po przekroczeniu progu schodzimy po schodkach do pomieszczenia, które w poprzednim wcieleniu było głębią basenu. Na dachu zainstalowano instalację fotowoltaiczną, zwróconą na południe. Jest to system, który powstający pod wpływem energii słonecznej prąd stały przemienia w prąd zmienny o takich samych paramentach, co prąd z sieci publicznej. Przed wejściem znajduje się patio, oferujące dogodne miejsce na stworzenie przyjemnego tarasu.

Wnętrze

Bureau de style  par homify,
homify

home studio conversion

homify

Kilka kroków w dół po schodach i znajdujemy się w przestrzeni biurowej, która nie ma absolutnie nic wspólnego z mokrym basenem. Efektem przebudowy jest cudownie jasny, oświetlony naturalnym światłem pokój, który idealnie nadaje się do pracy. Rozkład mebli jest symetryczny, a biurka ustawione są w taki sposób, aby skierowane były na wejście, a siedzący przy nich projektanci mogli spoglądać na zewnątrz. Budynek biura otoczony jest białą ścianą z ciekawymi detalami.

Całość wnętrza promieniuje industrialnym blaskiem. Drewniane krokwie, fabryczne oświetlenie, aluminiowe krzesła oraz metalowe elementy nadają tej przestrzeni charakter. Podłoga oraz ściany do połowy wysokości wykonano z betonu, co nadaje wnętrzu wielkomiejskiego szyku.

Detale ściany

Murs de style  par homify,
homify

home studio conversion

homify

Na tym zdjęciu widzimy ścianę i jej szczegóły, o których wspominaliśmy powyżej. Okrągłe akcenty dodają masywowi ściany fantazyjnego charakteru, który został spotęgowany przez wypełnienie otworów kolorowymi szkiełkami. W zależności od tego, z jakiej strony padają promienie słoneczne, ściana emanuje intensywnym blaskiem.

Umeblowanie

Bureau de style  par homify,

Z tej perspektywy możemy obejrzeć szczegóły pomieszczenia, które poprzednio było basenem. Na samym jego końcu znajduje się drewniany regał, a tuż przed nim stół konferencyjny, sprzyjający wspólnej kreatywnej pracy. Ta część biura jawi się przytulnie i ciepło, dzięki licznym dodatkom dekoracyjnym- dywanowi z krowiej skóry, roślinom doniczkowym i drewnianym ozdobom. Sfera kreatywna oddzielona jest od tej biurowej za pomocą dwóch równolegle ustawionych do siebie szafek. Na przedzie pomieszczenia mamy symetrycznie umieszczone biurka. Całe wnętrze cechuje logiczna i spójna struktura, bazująca na koncepcie idealnej symetrii.

Szczegóły wystroju

Bureau de style  par homify,
homify

home studio conversion

homify

Liczne drobne detale dbają o przytulną atmosferę w tym miejscu pracy. Można z całym przekonaniem stwierdzić, iż nie jest to klasyczne biuro, ale przestrzeń kreatywna, godna profesji projektanta wnętrz. Szyld z przejścia dla pieszych wprowadza wielkomiejski klimat, a powieszony pod sufitem rower dodaje oryginalności.

W niewiele ponad dwa miesiące ten opustoszały i zaniedbany basen o kompletnej powierzchni 30 metrów kwadratowych przeistoczono w funkcjonalne, stylowe i nowoczesne biuro. Koszt tego projektu to 34.000 Euro, a jego realizacja zaowocowała znacznym zwiększeniem wartości tej posesji.

Maison de Village : Maisons de style  par Lautrefabrique ,

Besoin d’aide pour votre projet de maison ?
Contactez-nous !

Trouvez l’inspiration pour votre maison !